Een expert voor ieder werkgebied

Wij zijn een gepassioneerd bedrijf met ervaren archeologen

Onze geschiedenis

GATE ontstond in 2010 als spin-off bedrijf van de Vakgroep Archeologie van de Universiteit Gent. Door veranderingen in de wetgeving en de commercialisering van het preventief archeologisch onderzoek richtten enkele onderzoekers toen GATE op. Doel was om de aan de vakgroep verworven archeologische  expertise om  te zetten en klanten kwaliteitsvol en efficiënt uitgevoerd archeologisch onderzoek aan te bieden. 

Vandaag meer dan 10 jaar later zijn dit nog steeds de principes die we hanteren in onze werking. Bovendien kunnen we nu na al die jaren commercieel onderzoek ook beroep doen op onze opgedane ervaringen inzake planning en communicatie. 

GATE is ondertussen uitgegroeid tot een klein tot middelgroot bedrijf waarbinnen diverse ervaren archeologen en specialisten actief zijn. Die mensen zijn complementair en laten toe om te stellen dat GATE meer is dan de som van haar delen. Projecten worden in team aangepakt en uitgewerkt zodat elke specialisatie  ten volle tot zijn recht komt en het project in kwestie  goed en efficiënt wordt afgewerkt.

Gate archeologie - experten

Ontmoet de fantastische mensen achter ons bedrijf

Pieter Laloo

Zaakvoerder

Jasper Deconynck

Erkend archeoloog

Frédéric Cruz

Geoloog

Joachim Rozek

Topograaf - Dronepiloot

Ruben Vergauwe

Fysisch geograaf

Sander Van De Velde

Erkend archeoloog

Annelies Storme

Geoloog | Paleo-ecoloog

Gunther Noens

Steentijdspecialist

Luc Allemeersch

Fysisch-geograaf

Wil je met ons samenwerken?
Neem dan contact op 'no strings attached'.